fbpx

5 gode sommertips

Fem gode sommertips

 

Når du erfarer bruken av tipsene og hva de kan gjøre for deg, så vil du se at disse sommertips blir «et must», uansett årstid. Øvelse gjør mester, så gå i gang og øv til det nye tankesettet blir automatisert.

 

Sommertips 1 – Planlegg for flyt og gode dager. To personer som kjører i en cabriolet i solnedgang

Sommertips #1 Planlegg for flyt og gode dager

Det er sommer og mange tar ferie. Vi trenger kanskje å slappe av, og gjøre ting uten nødvendigvis en plan. Når du nå får et sommertips om å planlegge for flyt og gode dager, så betyr det ikke å detaljplanlegge, snarere tvert imot – være i Nuet og følge hjertet.

For å komme i kontakt med hjertet, kan du forberede neste dag og tenke igjennom hva du ønsker. Hver kveld når det er tid for å sove, kan du tenke på hvordan du ønsker at morgendagen din skal være. Bruk fantasien og lev deg inn i det. La det være det siste du tenker på før du sovner.

Da vil du våkne uthvilt og med fornyet energi. Hjernen din er et fantastisk redskap, når du spiller på lag med den. Den renser og forbereder, og du kan få en fin flyt.

 


 

Tips 2 – lag deg et mentalt fristed. Silouette av hode med solnedgang

Sommertips #2 Lag deg et mentalt fristed

Det vi har i hodet vil påvirke alt vi gjør og opplever. Derfor er det smart å lage seg et mentalt fristed, som du kan bruke når tankene raser rundt og du ikke får stoppet tankestøyet.

Lukk øynene, og pust dypt noen ganger. Tenk deg at du nå skal lage et rom som er bare ditt. Det kan være hvor som helst, og du skal fritt lage det du ønsker. Pass på å fylle dette rommet med gode ting og gode følelser, slik at det er et godt sted å være. Når du er ferdig, åpner du øynene og tar med deg den gode følelsen videre i dagen.

Denne følelsen og dette rommet kan du tenke på når du er i situasjoner hvor du blir usikker eller stresset, eller når tankene surrer på høygir.

 


 

Tips 3 – Gi slipp på unødig tankespinn. Jente sitter med ryggen til, på en stor bok og titter ut over havet hvor det er en seilbåt med røde seil

Sommertips #3 Gi slipp på unødig tankespinn

Hvis tips #2 ikke ga full effekt for tankespinnet, kan du bruke dette tilleggstipset.

Kanskje har tankespinnet pågått over lang tid, og da må du gå litt dypere til verks for å finne ro og ha en hverdag med flyt.

Bruk en kladdebok og «skriv av deg» de tanker som er forstyrrende. Være seg bekymringer eller frustrasjon. Skriv det du tenker, til du ikke har noe mer å skrive om. Det å kvitte seg med tankespinn på denne måten, vil også hjelpe deg til en oversikt over hva som foregår i deg. Du kan få et klarere blikk og finne litt større ro.

Når du er ferdig, kan du ta inn det mentale fristedet du fikk tips om i Sommertips #2. Ta i bruk alle tipsene du får i sommer, så skal du se at de kan bli enkle tips å bruke også etter sommeren er over.

 


 

Tips 4 – Lær deg mental førstehjelp. Et trafikklys som lyser grønt med et grønt skilt hvor det står GO

Sommertips #4 Lær deg mental førstehjelp

Hva gjør vi når alarmen går og vi blir grepet av en følelse?

Aller først, la oss se på hva som skjer i slike øyeblikk.

La oss bruke et trafikklys for å beskrive. Når det er grønt, er alt klart og vi kan gå eller kjøre. Vi kan tenke oss at det er en sone av flyt, og vi er på et godt sted i oss selv.

Hvis vi ser at lyset skifter til oransje, må vi være oppmerksomme og gjøre oss klare for å stoppe opp. Når vi er i en oransje sone, kan vi si at vi er på alerten. Vi er mer anspent, vare på omgivelsene og vi kan være urolige.

Når det er rødt lys, er det full stopp. Det blir det også for oss. Vi har ikke lenger kontroll over følelsene i en rød sone.

Så tilbake til spørsmålet, hva gjør vi når alarmen går?

Vi gjør som vi gjør på rødt lys – vi stopper opp. Siden hjernen er vårt signalsystem, må vi gi den gode signaler.

Tenk på noe som er positivt for deg, smil fysisk med ansiktet og hold fast på den gode tanken i 90 sekunder. Da får hjernen de gode signaler og du kommer tilbake til grønn sone.

 


 

Tips 5 – Tren opp ditt naturtalent. Et tre som bøyer seg mot venstre i vinden, men som fortsatt står støtt

Sommertips #5 Tren opp ditt naturtalent

Helt fra du kom til denne verden, var du et naturtalent til å mestre livet. Den naturlige innlæring for oss mennesker er å lære ved å observere, øve ved å trene og så gjør vi det bare. Det vi lærer blir automatisert, og vi tenker ikke lenger over det.

Da du skulle lære å gå, øvde du helt til du klarte det. Det var ikke noe som het å gi opp eller ikke å klare. Du hadde «en del» forsøk, og hver gang reiste du deg. Det er den naturlige motstandskraften du er født med – du ga aldri opp!

For å hente frem denne kraften i deg selv, kan du øve deg på nye ting. Ikke vær redd, men ta ett steg av gangen: Lære først, så øve, øve og øve, helt til du kan. Da har du hentet frem din naturlige motstandskraft eller det som også er kjent som resiliens.

Det er utrolig hva vi kan klare å gjøre ved å følge denne «oppskriften», som er en helt naturlig del av deg. Dette er bare en påminnelse om at du har alt som skal til for å mestre livet.

Lykke til!

Deborah Borgen
Grunnlegger

Motta nyheter fra
Unique Mind ESP
direkte i din innboks.

Ved å motta våre nyhetsbrev samtykker du at Unique Mind ESP kan sende deg nyheter og informasjon. Du kan alltid avmelde deg fra nyhetsbrevet med et enkelt klikk.