fbpx

Nær-døden – et vendepunkt

Grunnleggers reise - del 1: Nær-døden – et vendepunkt

Jeg har laget et lite utdrag av min reise, som jeg vil presentere i ni blogg-innlegg her under fanen Grunnleggers reise. Vi skal se på livsfilosofien som er grunnlaget for kurset jeg kom frem til i 2009, og som i dag presenteres som BevissthetsTrening.

Tusener på tusener har skapt store endringer i sitt liv ved hjelp av dette kurset, og jeg er takknemlig og ydmyk for at jeg kunne gå i forkant og skape en metode som har så stor betydning for mange. Jeg vet selv ikke hvordan jeg skulle ha overlevd uten, og det at jeg kan gi andre samme muligheten, er den største gave.

BevissthetsTrening er ingen mirakelpille du kan ta, og så er alt løst, men snarere et verktøy for utvikling med enkle teknikker til å håndtere de ting vi møter i livet. Det har også vært viktig for meg å kunne dokumentere effekten av kurset, og derfor er det gjort to forskningsprosjekter med vitenskapelig publiserte artikler.

Jeg bruker å si at min reise startet i 1986. Jeg skulle føde mitt tredje barn, og det måtte gjøres med keisersnitt. Narkosen virket ikke som den skulle, og jeg opplevde det mange kaller en nær-døden-opplevelse.

Inntil for få år siden var de fleste forskerne skeptiske overfor fenomenet, som de mente var fri fantasi. Men i løpet av de siste årene har forskere kartlagt en lang rekke kjemiske signalstoffer i hjernen på grensen mellom liv og død. Det er signalstoffet noradrenalin, som stiger til 30 ganger det opprinnelige nivået i pannelappene, som regulerer vår bevissthet, oppmerksomhet og årvåkenhet.

De voldsomme mengdene av stoffet er derfor en sannsynlig forklaring på hvorfor pasienter som står på terskelen til døden ofte har en opplevelse av klarsyn, mener forskere fra University of Michigan i USA.

Opplevelsen var både skremmende og fascinerende, og snudde kort sagt livet mitt på hodet. Det var også den dråpen som fikk begeret til å renne over. Jeg ble alvorlig syk, og møtte veggen på en brutal måte.

Nær-døden-opplevelsen, ble også vendepunktet for meg. Det ble helt umulig å ikke ta hensyn til det jeg hadde opplevd og den innsikten jeg hadde fått. Heldigvis kunne jeg ta opp kampen med livet, og der startet min reise for å kunne være i livet på en ny måte.

Jeg leste utallige selvutviklingsbøker og var på mange kurs som skulle hjelpe meg til et bedre liv. Jeg opplevde ofte at ord og handling ikke samsvarte, og ble nødt til å finne en annen måte å jobbe på.

Jeg hadde sett i min opplevelse at vi alle har ressurser som vi kan hente frem. Ikke alltid lett å forstå, fordi vi er blitt så opptatt av det ytre. Fasaden er blitt viktigere enn hvordan vi har det mentalt. Følelser blir skjøvet under teppet, hvor de etter hvert hoper seg opp. Slik var det i hvert fall for meg.

Gjennom min nær-døden-opplevelse, så jeg at nøkkelen til suksess ligger i meg. Og ikke bare i meg, men hos hver og en av oss. Vi kan klare å skape et godt liv, ved å gå inn til et godt sted i oss selv og være den unike personen vi er, når vi tillater den indre styrken å komme frem.

I neste innlegg vil jeg fortelle litt om den indre reisen jeg gjorde for å åpne opp for ressurser i meg.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on print
Share on email
Grunnleggers reise - del 2: Min reise til India

Min reise til India

Noe av det første jeg hørte om, når folk skulle utvikle seg spirituelt, var reiser til India for å møte en guru. Jeg hadde ingen mulighet til å reise til India, så jeg bestemte meg for å gjøre min egen reise til India i mitt indre.

Les mer »
Nøkkel i gull. Hvit tekst som sier En oppskrift for livet - Grunnleggers reise del 3

En oppskrift for livet

Jeg hadde allerede laget teknikker som i dag finnes i kurset BevissthetsTrening, og TV-programmet ga meg muligheten til virkelig å sette mine teknikker på prøve.

Les mer »
Grunnleggers reise - del 5: Kreative hjerner er koblet annerledes

Kreative hjerner er koblet annerledes

Helt fra starten på min reise, har jeg tenkt at vi må slutte å komplisere alt mulig, samtidig som det må ha en viss substans. Einsteins utsagn om å «gjøre det så enkelt som mulig, men ikke enklere», har fulgt meg og blitt et motto.

Les mer »

Motta nyheter fra
Unique Mind ESP
direkte i din innboks.

Ved å motta våre nyhetsbrev samtykker du at Unique Mind ESP kan sende deg nyheter og informasjon. Du kan alltid avmelde deg fra nyhetsbrevet med et enkelt klikk.