Hvem er vi

Her kan du bli bedre kjent med oss som jobber med DB-System®. Vi holder kurs og foredrag for barn, ungdom og voksne.

Noen går som Trainee og er under opplæring som kursholdere og instruktører.

Instruktør barn og ungdom

Engelskspråklig instruktør

IT-ansvarlig /
Instruktør Danmark

Deborah Borgen

Jeg er født i Canada og fikk et engelsk navn, og derfor er det mange som kanskje tror jeg snakker engelsk på mine kurs. Men nei, det gjør jeg ikke.

Bare tre måneder gammel kom jeg til Norge og jeg er oppvokst i Oslo.

Ofte får jeg spørsmål om hvilken utdannelse jeg har, siden jeg jobber med mennesker og utvikler kurs. På papiret er jeg utdannet økonom ved Handelshøyskolen BI, og i tillegg har jeg vært så heldig å få gå livets skole, med all lærdom som kommer med det.


Her kan du lese mer om meg:

Toril Nymoen

I det øyeblikket jeg møtte Deborah visste jeg hva jeg ville bruke resten av mitt liv på. Det var en livsendrende dag i 1995. Hun traff meg rett i hjertet med sin innsikt og livsfilosofi. Hun mente at alle mennesker var unike og hadde de samme store mulighetene og ressursene inne i seg. Magisk!

Det var ingen mål og mening med livet mitt før jeg møtte Deborah, fordi jeg hadde så liten tro på meg selv. «Jeg var som jeg var, og det var det ingen ting å gjøre noe med». Men der tok jeg feil. For første gang i livet mitt fikk jeg en tro på meg selv, og at jeg kunne gjøre varige endringer og oppnå mestringsfølelse.

Den nye troen på egne ressurser og egen styrke gav meg en glød og et sterkt ønske om å bidra. Veien har blitt til mens jeg har gått. Jeg startet på kontoret og fikk mye vekst der. Så fikk jeg mulighet til å trenes for å bli sertifisert barne- og ungdomsinstruktør hos Unique Mind ESP. Etter flere år med barne- og ungdomskurs, kan jeg i dag bidra til opplæring av nye instruktører.

Nå er jeg igjen en del av administrasjonen. Jeg gleder meg over å være en del av teamet, som løfter og sprer DB-System® ut i verden.

Børre Nyborg

Etter utdannelsen som sivilmarkedsfører/NMH/BI jobbet jeg flere år som leder innen salg og distribusjon, var med på å bygge opp bedrifter og skape arbeidsplasser. Selv om dette var interessant følte jeg at tiden var kommet for noe mer. Andre måter å løfte og inspirere andre, samtidig som jeg kunne klare å ta bedre vare på meg selv.

Jeg tok kurset til Deborah Borgen og har etter det hatt større suksess i livet enn jeg noen gang kunne drømme om. Større og mindre utfordringer gjennom livet trengte å bearbeides og endelig kunne jeg selv gjøre noe med det, og med varig resultat.

Bort med enormt stress, dårlig søvn, dårlige relasjoner og en mer eller mindre kaotisk hverdag, til et liv med ro, oversikt, og ikke minst overskudd til å hjelpe flere enn bare meg selv.

Selv om livet er motgang og medgang så er det nesten utrolig hvilke resultater som kan skapes om det er privat eller i arbeidslivet.

Da jeg fikk muligheten til å være instruktør hos Unique Mind ESP sa jeg ja takk, med begge hender. Det har vært, og er en utrolig reise.

De publiserte forskningsresultatene på grunnkurset i DB-System® bekrefter bare det jeg har opplevd i meg selv og blitt fortalt av svært mange kursdeltakere.

Gleder meg til å møte deg på kurs.

Karianne Hove

Hele mitt voksne liv har jeg jobbet med å hjelpe mennesker. Hovedvekten har ligget på den fysiske biten gjennom arbeidet som Personlig Trener og Treningsinstruktør. I tillegg har jeg som Rosenterapeut hjulpet mennesker på et dypere plan.

Deborah sine kurs og teknikker har jeg hatt med meg på veien i mange år. Det har gitt meg uvurderlig hjelp gjennom livets mange utfordringer som tidvis har vært veldig tøffe.

Jeg har et stort ønske om å løfte mennesker frem og hjelpe så mange som mulig med å få til de endringene i livet de ønsker. Forståelsen for hvordan hjernen fungerer og hvordan vi fungerer som mennesker er viktig for å skape det livet vi ønsker. Den kunnskapen og teknikkene jeg har fått på kurs hos Deborah, har gjort at jeg har klart å få til ting og å nå mål som jeg tidligere ikke ville trodd var mulig.

Å vite at hver og én av oss har et valg, samt en enorm påvirkningskraft i forhold til hvordan vi lever livene våre, er essensielt for at vi som mennesker skal ha det best mulig. Det å få lov til å dele denne kunnskapen, om at vi alle har ressursene i oss til å gjøre helomvending på livet vårt uansett hvilken situasjon vi er i, er noe jeg brenner for.

Jeg gleder meg til å dele dette arbeidet.

Norhild Johannesen

Mitt første møte med Deborah, ble en spesiell opplevelse for meg. Endelig bare visste jeg at jeg hadde møtt en person som kunne gi meg en innsikt jeg kunne bruke til å endre mitt eget liv. Helt fantastisk!

Jeg forstod ved hjelp av den dype treningen og det målrettede verktøyet at jeg nå var i stand til å nå mine drømmer. Den dårlige selvtilliten jeg hadde slitt med som barn og som hadde fulgt meg i voksen alder, kunne nå arbeides bort på en målrettet måte.

Da Deborah søkte etter barneinstruktør i 2010, kunne jeg kjenne en enorm glede i hjerte ved å dele disse enkle teknikkene som hadde hjulpet meg til et nytt liv. Jeg hadde selv fått tilgang til muligheter og ressurser jeg ikke visste at jeg hadde. I dag er jeg takknemlig over å være sertifisert instruktør for barn og ungdom hos Unique Mind ESP. Teknikkene hjalp meg på veien til å nå den største drømmen for meg.

Jeg ser frem til å formidle glede og muligheter til barn og ungdom, slik at de hurtigere kan fjerne sine begrensninger, se sine muligheter og bli trygge voksne.

Min visjon er at alle barn skal ha muligheten til å se hvem de er og hvilke muligheter de har, og med DB-System® gjør jeg akkurat det!

Jeg gleder meg til å møte de små på kurs!

Dorothee Tettweiler

Som barn drømte jeg blant annet om å bli arkeolog, fordi jeg ville grave i dybden og forstå sammenhenger. Samtidig lå det sterkt et ønske om å forstå verden og vår utvikling.

Lite visste jeg, at det jeg i dag skal gjøre, handler om det samme. Gå i dybden av mennesket, for å forstå sammenhenger av hvorfor vi gjør det vi gjør. Hva er det som gjør at vi har den atferd vi har, og hva er sammenhengen bak atferden. Gjennom en slik forståelse, kan jeg hjelpe andre til å forstå seg selv og komme videre i livet.

Som ergoterapeut i Tyskland og miljøterapeut i Norge har jeg jobbet mye med barn og unge på atferdsproblematikk, men også med miljøterapi på krisesenteret i Trondheim. Det var her jeg første gang kom i kontakt med Deborah og DB-System® gjennom et prosjekt vi skulle ha.

Gjennom denne tiden falt mange brikker på plass, både i mitt eget liv og for forståelsen av sammenhenger jeg har lett etter siden jeg var barn. Det at vi selv kan endre atferd, og komme til et større potensial i oss selv, styrket drømmen om å gi andre en forståelse. Men ikke bare en forståelse, men nå også konkrete teknikker til endring av atferd, som gjør det lettere å komme videre etter traumatiske hendelser i livet.

Jeg oppdaget at ved bruk av DB-System®, kunne jeg som behandler gi en enda bedre hjelp, samtidig som jeg hadde mer håndfaste teknikker å tilby.

Gjennom prosjektet i Trondheim, videreutviklet vi også et kurs: Fra vold til et liv i trygghet. Kurset ble utviklet for kvinner utsatt for vold i nære relasjoner, og er et verdifullt bidrag til hjelp til selvhjelp.

Dette er et arbeid jeg gleder meg til å formidle.

Jeanette Bredsten

Fra å følge alle andre, stresse med alt fra planlegging av jobb til ferier, og gjøre alt det jeg trodde at alle andre og samfunnet forventet at jeg skulle/burde/måtte gjøre – til nå å kunne skape ro i hverdagen, trygge meg selv, gjøre det jeg brenner for og ha teknikker til å håndtere det jeg møter i livet, er herlig. Det gir ikke bare en trygghet, men også en sikkerhet.

Alt dette har jeg oppnådd bare ved å trene hele hjernen på en ny måte og ved å ta i bruk ressursene og potensialet vi alle har.

Allerede etter første kurs i DB-System® merket jeg at tankestøyet ble mindre, jeg fikk mer ro og begynte å tro litt mer på meg selv. Men det var først etter en repetisjon av kurset og når jeg begynte å bruke teknikkene jeg hadde lært, at de store endringene i livet mitt skjedde.  Og er det en ting jeg har erfart, så er det at vi må jo gjøre noe annerledes, for å få endring.

Når vi har ro i hodet og ikke stresser, så vil vi bedre kunne lytte. Lytte til løsningene og ideene som kommer, ha overskudd til å omsette de til handling (gjøre;)), og få en bedre kommunikasjon med oss selv og andre. Dette gir gevinst til alle parter – på jobb, i fritiden og hjemme. Derfor er jeg instruktør for Unique Mind ESP og jeg gleder meg til å se deg på kurs!

Lena Eriksen

Mitt første møte med Deborah og hennes filosofi i 2005, var en aha-opplevelse. Nesten litt uvirkelig! Det virket som hun snakket direkte til meg, og alt hun sa føltes så riktig for meg. Hun lærte meg at livet bestod av så mye mer enn bare en fasade og materielle goder. I dag har jeg indre ro og glede og håndterer utfordringer jeg tidligere ville ha rømt vekk ifra. Det er helt unikt!

Tidligere trodde jeg at lykke var suksess på jobb, penger og materielle goder. Jeg hadde stor suksess på jobb, en fin lønnsslipp, men allikevel hadde jeg et indre stress. Jeg slet med tvangstanker, i tillegg til fysiske plager, og livet var en stor utfordring og et indre kaos. Jeg brukte teknikkene og for hver dag ble jeg bedre. Tvangstanker og stress forsvant, og sakte men sikkert kunne jeg se nye muligheter som åpnet seg.

I juli 2010 så jeg på hjemmesiden at Unique Mind ESP søkte nye instruktører over hele verden. Jeg kontaktet Deborah, selv om det ennå føltes litt «skummelt». Hun tok meg imot med en stor varme, og hun viste meg hvordan jeg kunne nå mine mål og leve ut min visjon.

Jeg kan med hånden på hjertet si at det var ikke den enkleste veien, men det ble den beste veien jeg kunne valgt. Som sertifisert instruktør holder jeg kurs i DB-System® på engelsk, og det som jeg trodde var umulig, ble nå mulig. I dag lever jeg ut min visjon om å være en bidragsyter for en bedre verden. Vi har alle muligheter til å gjøre det vi kanskje tror kan virke umulig.

Jeg gleder meg til å møte deg på kurs.

Motta nyheter fra
Unique Mind ESP
direkte i din innboks.

Ved å motta våre nyhetsbrev samtykker du at Unique Mind ESP kan sende deg nyheter og informasjon. Du kan alltid avmelde deg fra nyhetsbrevet med et enkelt klikk.