Økt kunnskap i skolen

Referanse Økt kunnskap i skolen. Barn leser

«Jeg er sikker på at økt kunnskap i skolen om hvordan vi fungerer som mennesker både kan fremme læring, bidra til bedre klassemiljø og være en viktig faktor for å få slutt på mobbeproblematikk.»

 

Hei, Unique Mind ESP

Jeg arbeider som lærer og spesialpedagog i barneskolen, og har gjennomført flere kurs hos dere. Nå fikk jeg lyst til å fortelle om en undervisningsøkt jeg hadde her om dagen. Årsaken til at jeg ønsker å dele opplevelsen med dere, er at jeg vet dere har som målsetting å bringe kursets tanker, ideer og kunnskap inn i skolen. Dette støtter jeg fullt og helt.


Undervisningsøkt: Slik virker hjernen

Temaet for undervisningsøkta var » slik virker hjernen», og er en del av opplæringa i naturfag på 3. trinn. I utgangspunktet hadde jeg tenkt kun å holde meg til » boka», og fortelle rent «teknisk» om hjernens oppbygning og funksjon. Imidlertid fikk jeg en innskytelse natten før om å forandre litt på opplegget. Det endte med at vi snakket om intuisjon, magefølelse, høyre og venstre hjernehalvdel, og hvordan positive/ negative tanker påvirker kroppen og folk rundt oss. Elevene gjorde en «øvelse» der de kun skulle tenke på noe som irriterte dem (det ble faktisk kaldere i rommet, noe ei jente kommenterte), for deretter å tenke på noe morsomt, lystbetont og positivt. Etterpå reflekterte vi rundt hva som føltes best og ga mest energi.

Mange hadde tanker omkring hvordan de ofte merker en magefølelse når de skal ta valg eller beslutninger, men at det ikke alltid er så lett å følge denne følelsen. Vi øvde også på å trekke pusten dypt for lettere å kunne slappe av og holde fokus. Nå starter vi ofte undervisningen på denne måten.

Elevene var svært engasjerte, og syntes timen var morsom og spennende. Skolen vår har kun glassvegger mellom rommene. Midt i timen la jeg merke til at noen av lærerne og assistentene i naboklassen sto klistra til veggen og fulgte med på hva som ble sagt de også. Selv om jeg snakket på en veldig enkel måte kun om en svært liten del av det som dere i Unique Mind ESP formidler på kurs, la jeg merke til at det lille jeg fortalte påvirket elevene til å reflektere omkring sine egne tanker og følelser på en annen måte enn jeg har opplevd tidligere. Jeg er sikker på at økt kunnskap i skolen om hvordan vi fungerer som mennesker både kan fremme læring, bidra til bedre klassemiljø og være en viktig faktor for å få slutt på mobbeproblematikk.

Slik jeg ser det burde temaet inngå i Kunnskapsløftets fagplan som omhandler kropp og helse/ naturfag.

Lykke til videre. Fortsett det gode arbeidet:)

Med vennlig hilsen
Berit

Motta nyheter fra
Unique Mind ESP
direkte i din innboks.

Ved å motta våre nyhetsbrev samtykker du at Unique Mind ESP kan sende deg nyheter og informasjon. Du kan alltid avmelde deg fra nyhetsbrevet med et enkelt klikk.