fbpx

Grunnleggers blogg

I Grunnleggers blogg setter Deborah Borgen fokus på vår psykisk helse. Hun tar opp forskjellige temaer, som kan utfordre og røre på forskjellig vis. 

Grunnleggers reise Deborah Borgen – person står i trapp i lys i universet

Grunnleggers reise

Grunnleggers reise er et lite utdrag fra den veien jeg har gått for å kunne leve et godt liv. Den ble presentert som en mini-serie i sosiale medier, og er samlet her som ett blogginnlegg.

Les mer »
Fra egoisme til dugnad – en felles forståelse. Krittegning av hjernene med ordet CHANGE i.

Fra egoisme til dugnad – en felles forståelse

La oss gjøre en felles dugnad. Ikke bare på det ytre plan, men også gjennom våre holdninger og vår forståelse. Mange vet ikke at de har kraften til å forandre. Ved å styrke selvinnsikt og egenverd, styrkes også evnen til å bidra til fellesskapet og fremtiden.

Les mer »
Blogg: En av mine mest fasinerende drømmer. Bilde av en tigerkobra.

En av mine mest fascinerende drømmer

Jeg drømte jeg var et sted, der mennesker var fylt av frykt. De var redde fordi det var et stort «monster» de måtte passere. De måtte gå gjennom et rom der «monsteret» oppholdt seg, og nå var det min tur å møte det fryktinngytende dyret.

Les mer »
Blogg: Livet mestår faktisk av alt. Håndtere tanker og følelser

Livet består faktisk av alt – liv og død og alt imellom

Snikende kommer følelsen av ikke å mestre. Vi hamrer løs på oss selv, fordi vi er mislykket hvis vi ikke klarer alt vi har sagt vi skal gjøre. Alle disse tankene og følelsene holder oss også borte fra å sette store mål i livet. Vi gir oss ikke selv anledning til å pause og prioritere, men må «gunne på» hele tiden.

Les mer »
Blogg: Vold i hjemmet. Et lite barn som titter ut av et skap.

Vold i hjemmet
– Ny forståelse og handling er nødvendig

Vold i hjemmet – Ny forståelse og handling er nødvendig. Endring er mulig for de som ønsker det, og hjernen er nøkkelen. For å unngå følelsesmessig utbrudd, må vi lære å forstå og takle følelser slik at de ikke bygger seg opp. Siden hjernen er fleksibel, kan gamle spor endres, og dette er den eneste måten å oppnå varige endringer på.

Les mer »
Blogg: Mennesket – den skjulte «tikkende bomben». Ung jente som gråter

Mennesket – Den «skjulte» tikkende bomben

Hun fortsetter sin historie, nå med en hviskende stemme. Tårene får strømme fritt nedover kinnene og haken, og hun tørker dem forsiktig bort med genseren sin. «Jeg ville bare hjelpe og være snill, men det ble alltid misforstått og feil. Jeg ba Gud om hjelp også, men han kom aldri.» Hun stopper… «I stedet ble jeg sendt bort for å få hjelp, men det var ikke hjelp jeg fikk. Det var misbruk av et barn, jeg vet det.

Les mer »
Blogg: Det tar sykt lang tid. Et øye med en tåre.

Det tar sykt lang tid…

En av grunnene til at jeg blir så engasjert i dette tema er fordi vi har ikke kommet så veldig langt på tredve år i vår utvikling og kunnskap om menneskets mentale helse. Og nå vet jeg mange vil reagere, men før du reagerer så se på resultatene vi ser i samfunnet. Flere og flere unge mennesker sliter, og blir satt på lykkepiller eller sendt til psykolog. Noen mennesker kan fortelle meg at de «koblet av» med alkohol etter en stressende dag og at det har endt med misbruk.

Les mer »
Blogg: Hjernen gjør som den får beskjed om. Bilde av Det mentale isfjellet.

Hjernen gjør akkurat slik den får beskjed om

Jeg hadde en heisskrekk fordi jeg tidlig hadde lært at heisen kunne stoppe og da fikk vi ikke puste. Det lå mye ubevisst frykt rundt lærdommen. Det førte til at når jeg gikk forbi en heis, begynte hjerte å hoppe litt ekstra og jeg fikk en vond klump i brystet. Hjernen fulgte sporet, selv om jeg hadde sagt til meg selv at jeg ikke skulle gå inn i heisen.

Les mer »
Blogg: Et alternativ til sovepiller. Mann ligger våken i sengen

Et alternativ til sovepiller

Nok en gang lages det nye legemidler som behandler symptomer og ikke årsaker. Vi må lære å håndtere stress og bekymringer, hvis ikke blir vi et samfunn der alle må ta piller for et eller annet.

Les mer »
Blogg: Tilgivelse – nøkkelen til fred. Jente har hendene samlet foran nese og munn.

Tilgivelse – nøkkelen til et godt liv

Jeg hadde mye hat og mange såre følelser i mitt liv som jeg forstod lå og tæret på meg fra innsiden. Men, og det var et stort men, at jeg måtte tilgi noen som hadde påført meg smerte, var en høy terskel å overstige. Hvis sant skal sies, ble jeg ganske provosert når det ble snakket om dette temaet.

Les mer »
Blogg om samvittighet: Når samvittigheten river. Kvinne holder seg for ørene.

Når samvittigheten river

Vi stiller enormt høye krav til oss selv, som er med å skape en dårlig samvittighet. For eksempel spise riktig, trene nok, strekke til for barn, familie, venner, jobben og huset. Alt vi skulle og burde ha gjort, som vi ikke rekker eller orker. Dette drar oss i alle retninger, og skaper et høyt stressnivå i livet.

Les mer »
Blogg: Hva skjer inne i hodet? Kvinne holder hendene til hodet.

Hva skjer inne i hodet?

Da jeg vokste opp var det ingen som lærte meg om hvordan jeg skulle håndtere alt et liv kunne inneholde. Alt fra gleder til sorger, små og store utfordringer eller problematikk på bortebane eller hjemmebane. Den siste uken har bare gjort det ennå tydeligere for meg hvor viktig det er, og da mener jeg ikke symptombehandling eller overflatebehandling.

Les mer »
Blogg: En visjon for livet. En hvit due flyr ut av hånden til en gutt.

En visjon for livet

Når folk himler med øynene og klapper deg på skulderen, så skal du stå sterkt. Dette er kanskje den mest skjulte mobbingen av et annet mennesket, den typen som gjør at et menneske kan miste både seg selv og troen på at de kan. Derfor er et av mine mål å styrke hvert enkelt individ.

Les mer »
Blogg: La hver dag bli en aktiv dag for bevisstgjøring av egne verdier. Person i midten av et landskap som er delt i to. Venstre side er ørken. Høyre side er grønt og frodig.

La hver dag bli en aktiv dag for bevisstgjøring av egne verdier

La hver dag bli en aktiv dag for bevisstgjøring av egne verdier. Mitt budskap er å øke vår forståelse omkring hvordan vi påvirker verden rundt oss hver eneste dag, og ikke bare på en bestemt dag. Våre tanker og vår atferd kommer fra våre holdninger, og det er her du og jeg må gjøre innsatsen. Holdningsendringer kommer ikke av seg selv, du og jeg må være villige til å bevisstgjøre oss våre verdier som leder til gode valg og handlinger.

Les mer »
Blogg En historie fra mitt. arkiv. Jente med blomster i hånden.

En historie fra mitt arkiv

Dette er en del av en historie fra mitt arkiv. Det er faktisk ganske så interessant å se hva som kan komme frem av hendelser, gjemt i forskjellige «skap og skuffer».

Les mer »
Blogg om bevisst utvikling: Det kan jo ikke være så enkelt. Kvinne tenker.

«Det kan jo ikke være så enkelt»

Dette kan høres komplisert ut, men etter snart tredve år med egen utvikling og utprøving har jeg funnet et enkelt konsept. For å være sikker på at metoden virker, ba jeg forskere om å se nærmere på hvilke resultater vi kan forvente å få med DB-System®. Det at noe som er komplekst, faktisk kan gjøres på en enkel og systematisert måte, er nettopp en av mine utfordringer hvor jeg har møtt og møter motstand fra mange hold. Det er fordi vi har lært å være skeptisk hvis noe er for enkelt, “det kan jo ikke være så enkelt”.

Les mer »

Motta nyheter fra
Unique Mind ESP
direkte i din innboks.

Ved å motta våre nyhetsbrev samtykker du at Unique Mind ESP kan sende deg nyheter og informasjon. Du kan alltid avmelde deg fra nyhetsbrevet med et enkelt klikk.